Szybie i smaczne śniadanie które możemy zrobić na wiele sposobów 🙂

Szakszukę a dokładna nazwa to Shakshouka zamiast w normalnej wersji możemy zrobić z:
– szakszuka z pieczarkami i kozim serem
– szakszukę z dynią
– szakszuka z boczkiem
– szakszuka z kurkami
– szakszuka z fasolą
– zielona szakszuka
– szakszuka z fetą
– szakszuka ze szpinakiem
– pikantna szakszuka z ziemniakami
SzakszukaSzybie i smaczne śniadanie z produktów które każdy z Was ma w swojej lodówce 🙂 Przepis również na stronie:https://przyprawieni.pl/?recipe=szakszuka-shakshouka
Opublikowany przez Przyprawieni Sobota, 29 sierpnia 2020

Czas przygotowania | 15 minut |
Czas gotowania | 10 minut |
Porcje |
osób
|
Składniki
- 3 sztuki jajek
- 1-2 sztuki cebuli
- 1 puszka pulpy pomidorowej
- 2 łyzki masła
- 1 ząbek czosnku
- olej do smażenia
- szczypiorek
- bagietka
Przyprawy
Składniki
Przyprawy
|
![]() |
Sposób przygotowania
- Na patelni rozgrzewamy olej. Cebulę kroimy w piórka, dodajemy czosnek i smażymy.
- Do cebuli dodajemy pulpę pomidorową, przyprawy i chwilę smażymy.
- Dodajemy masło, dusimy przez 2 minuty
- Robimy miejsce dla jajek, odgarniając sos na bok. Wbijamy jajka, przykrywamy i czekamy, aż jajka się zetną. Posypujemy posiekanym szczypiorkiem. Podajemy z pieczywem najlepiej bagietką.
- Smacznego! 🙂