PRAWDZIWE WŁOSKIE CIASTO NA PIZZE

Chyba najczęściej poszukiwany przepis to właśnie przepis na dobre włoskie ciasto do pizzy Dlatego przychodzimy z pomocą i pokazujemy jak zrobić dobre ciasto 🙂

Pamiętajcie każde przepisy z dużą ilością drożdży to nie przepis na ciasto do pizzy, w prawdziwym cieście dajemy tylko odrobinę, aby później ciasto nie śmierdziało drożdżami 🙂 Dobre ciasto do pizzy powinno poleżeć w lodówce minimum 24h, a najlepsze jest po 2 dobach. Dzięki odpoczywaniu w lodówce ciasto nabiera elastyczności i możemy zrobić z niego 40 cm pizze bez użycia wałka 🙂

Wydruk przepisu
PRAWDZIWE WŁOSKIE CIASTO NA PIZZE
Najlepszy przepis na ciasto do pizzy

Chyba najczęściej poszukiwany przepis to właśnie przepis na dobre włoskie ciasto do pizzy 🙂 Dlatego przychodzimy z pomocą i pokazujemy jak zrobić dobre ciasto :)Pamiętajcie każde przepisy z dużą ilością drożdży to nie przepis na ciasto do pizzy, w prawdziwym cieście dajemy tylko odrobinę, aby później ciasto nie śmierdziało drożdżami 🙂 Dobre ciasto do pizzy powinno poleżeć w lodówce minimum 24h, a najlepsze jest po 2 dobach. Dzięki odpoczywaniu w lodówce ciasto nabiera elastyczności i możemy zrobić z niego 40 cm pizze bez użycia wałka 🙂

Opublikowany przez Przyprawieni Wtorek, 11 sierpnia 2020
Dania Obiadowe
Kuchnia Włoska
Czas przygotowania 30 minut
Czas gotowania 30 minut
Czas oczekiwania 24 godziny
Porcje
ciasta
Dania Obiadowe
Kuchnia Włoska
Czas przygotowania 30 minut
Czas gotowania 30 minut
Czas oczekiwania 24 godziny
Porcje
ciasta
Sposób przygotowania
  1. Wsypujemy wszystkie składniki do miski i mieszamy
  2. Odstawiamy na 2-3 h pod przykryciem
  3. Dzielimy na porcje 220-250 g i wkładamy do lodówki na minimum 24 godziny
  4. Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *