Pierogi z pieca
Pierogi z pieca

Dziś przychodzimy do Was z przepisem na pyszne pierogi z pieca 😋😋

Opublikowany przez Przyprawieni Poniedziałek, 24 sierpnia 2020
Porcje Czas przygotowania
25sztuk 1godzina
Czas gotowania Czas oczekiwania
2godziny 30minut
Porcje Czas przygotowania
25sztuk 1godzina
Czas gotowania Czas oczekiwania
2godziny 30minut
Składniki
Zaczyn
Ciasto
Farsz
Dodatkowo
Sposób przygotowania
Zaczyn
  1. Dodajemy składniki z gurpy “zaczyn” mieszamy i odstawiamy na 15 minut
Ciasto
  1. Dodajemy składniki z grupy “Ciasto” i zaczyn.
  2. Zagniatamy ciasto i odstawiamy na 2h do wyrośnięcia.
Farsz
  1. Do miski wsypujemy składniki z grupy “Farsz” pamiętając, aby każdy składnik był pokrojony w drobną kostkę, oprócz sera i czosnku, te produkty trzemy.
  2. Dodajemy przyprawy i mieszamy.
Pierogi
  1. Ciasto po wyrośnięciu rozwałkowujemy i wycinamy kółka w naszym przypadku posłużyła do tego zwykła szklanka 🙂
  2. Nakładamy farsz i lepimy pieroga.
  3. Po ulepieniu wszystkich pierogów smarujemy je jajkiem i posypujemy koperkiem.
  4. Wkładamy do piekarnika i pieczemy 10-15 min w 200 stopniach.
  5. Smacznego!