Pierogi z pieca

Mniam mniam i jeszcze raz mniam tak mogę opisać ten przepis 🙂

Pierogi, a w środku kurczak, kukurydza, ser mozzarella i parę innych składników. Przepis nie należy do najszybszych, ale obiecuję wam że nie pożałujecie jeśli poświecicie mu chwilę 🙂

Wydruk przepisu
Pierogi z pieca
Pierogi z pieca

Dziś przychodzimy do Was z przepisem na pyszne pierogi z pieca 😋😋

Opublikowany przez Przyprawieni Poniedziałek, 24 sierpnia 2020
Czas przygotowania 1 godzina
Czas gotowania 2 godziny
Czas oczekiwania 30 minut
Porcje
sztuk
Składniki
Zaczyn
Ciasto
Farsz
Dodatkowo
Czas przygotowania 1 godzina
Czas gotowania 2 godziny
Czas oczekiwania 30 minut
Porcje
sztuk
Składniki
Zaczyn
Ciasto
Farsz
Dodatkowo
Sposób przygotowania
Zaczyn
  1. Dodajemy składniki z gurpy "zaczyn" mieszamy i odstawiamy na 15 minut
Ciasto
  1. Dodajemy składniki z grupy "Ciasto" i zaczyn.
  2. Zagniatamy ciasto i odstawiamy na 2h do wyrośnięcia.
Farsz
  1. Do miski wsypujemy składniki z grupy "Farsz" pamiętając, aby każdy składnik był pokrojony w drobną kostkę, oprócz sera i czosnku, te produkty trzemy.
  2. Dodajemy przyprawy i mieszamy.
Pierogi
  1. Ciasto po wyrośnięciu rozwałkowujemy i wycinamy kółka w naszym przypadku posłużyła do tego zwykła szklanka 🙂
  2. Nakładamy farsz i lepimy pieroga.
  3. Po ulepieniu wszystkich pierogów smarujemy je jajkiem i posypujemy koperkiem.
  4. Wkładamy do piekarnika i pieczemy 10-15 min w 200 stopniach.
  5. Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *